Stödboende
Stöd och vägledning genom hela processen
På Xit Sverige är vi stolta över vårt team av erfarna och dedikerade medarbetare som arbetar nära klienten och stödboendet. Vi förstår att varje uppdrag innebär unika utmaningar och att alla klienter behöver ett starkt stöd bakom sig. Därför ser vi till att våra klienter aldrig står ensamma – vi finns med varje steg på vägen.
Personlig vägledning och stöd dygnet runt
Våra Stödboenden har personal med gedigen erfarenhet av att arbeta med individer i utsatta situationer. De finns tillgängliga för att ge praktiska råd, emotionellt stöd och lösningar på problem som kan uppstå under uppdragets gång. Oavsett om det handlar om vardagliga frågor, svåra beslut eller akuta situationer. Vi erbjuder dessutom stöd dygnet runt för att våra klienter alltid ska känna sig trygga.
Utbildning och kontinuerlig utveckling
För att säkerställa att våra stödboenden har de verktyg de behöver erbjuder vi personalen regelbunden utbildning och kompetensutveckling. Detta inkluderar allt från fördjupning i trauma och anknytningsteori till praktiska verktyg för konflikthantering och kommunikation. Våra konsulenter håller löpande samtal och handledningar för att hjälpa personalen att växa i sitt uppdrag och hantera de känslomässiga utmaningar som kan uppstå.
Ett nära samarbete för klientens bästa
Vi arbetar i nära samarbete med både våra stödboenden och berörda myndigheter för att säkerställa att varje individ får den vård och omsorg de behöver. Genom regelbunden uppföljning och tät kommunikation håller vi oss uppdaterade om hur det går för individen i sitt stödboende och ser till att personalen har det stöd som krävs för att skapa en långsiktig, positiv förändring. Vår personal fungerar som en länk mellan individen och de ansvariga myndigheterna, och vi ser till att alla parter arbetar tillsammans mot samma mål: individens trygghet och utveckling.
Vanliga frågor & svar om stödboende
Vad är ett stödboende?
Ett stödboende är en tillfällig bostad där man kan få stöd och hjälp med att hantera olika problem i livet.
Vad krävs för att få stödboende?
För att få stödboende behöver man vanligtvis vara över 18 år och ha behov av stöd och hjälp på grund av exempelvis psykisk ohälsa, missbruksproblematik, kriminalitet, sexuell beteendeproblematik, neuropsykiatriska diagnoser, hedersrelaterat våld eller spelmissbruk. Kontakta Xit Sverige för att få hjälp att ansöka om placering på stödboende.
Vem är ett stödboende för?
Stödboende är för personer som behöver stöd och hjälp för att kunna hantera sin vardag och komma till rätta med olika problem.